Nieuwe initiatieven

Airbus Netherlands is voortdurend op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden. We verkennen de markt en praten met onze klanten. Waar is behoefte aan? Welke bijdrage kunnen wij leveren met onze technologie en expertise? En bij welke innovaties trekken we samen op?

Ons new business programma is een trechter voor innovaties. Iedereen kan ideeën aandragen voor nieuwe producten en diensten. Met veelbelovende ideeën gaan we verder. We onderzoeken het marktpotentieel en de technische haalbaarheid en investeren in onderzoek en ontwikkeling. Met de meest kansrijke innovaties – producten of diensten – gaan we uiteindelijk de markt op.

Een voorbeeld is ons Articulated Deployment System (ADS). Dit systeem vouwt grote antennes van communicatiesatellieten uit op enige afstand van de satelliet. Het is een nieuw product voor telecommunicatiesatellieten, maar gebaseerd op onze kennis van zowel zonnepanelen als robotica.

In ons programma gericht op nieuwe marktkansen doen we onderzoek naar kansrijke producten voor (kleine) serieproductie. Van toepassingen voor het aardobservatie-instrument Tropomi tot een revolutionair nieuw radiatorconcept voor satellieten. We zoeken hierbij nadrukkelijk naar samenwerking met onze klanten, toeleveranciers en partners. Goede ideeën zijn altijd welkom.