Defensie projecten

Airbus Netherlands geeft toegang tot het portfolio van Airbus Defence in Europa. Daarnaast voegen we waarde toe aan Airbus producten met onze kennis over ruimtevaart en jarenlange ervaring in deze sector. En we ontwikkelen technologie voor defensietoepassingen, met name voor simulaties en training.

Voor de Joint Strike Fighter bouwden we ECATS, het Embedded Combat Aircraft Training System. Met ECATS kunnen vliegers vijanden simuleren op hun instrumentarium aan boord. Zo ontstaat een levensecht trainingsscenario met een of meerdere vijandelijke vliegtuigen in de lucht.

Op defensievlak is onze technologie breed inzetbaar. Denk bijvoorbeeld aan de simulatie van raketoefeningen in een koepeltheater. Of het gebruik van gedetailleerde satellietinformatie tijdens militaire missies. Samen met het Ministerie van Defensie onderzoeken we waar onze manschappen in de toekomst behoefte aan hebben, om ze zo te bedienen met producten en toepassingen op maat.

Het uitgebreide Europese portfolio van Airbus Defence omvat producten van militaire vliegtuigen en nachtzichtapparatuur tot satellietdiensten. Voor de producten van Airbus Defence zijn wij in Nederland het aanspreekpunt.