Structuren

Airbus Netherlands ontwerpt en bouwt structuren voor raketten waarmee satellieten worden gelanceerd. Deze structuren moeten licht in gewicht zijn en toch zware en complexe belastingen kunnen dragen. Met onze jarenlange ervaring en opgebouwde kennis verleggen wij daarin de grenzen van wat mogelijk is.

Zonder onze technologie komen de Ariane raketten niet van de grond. We ontwierpen de tussentrap van de Vega raket, de motorophanging voor Ariane 5 en ook bij de toekomstige Ariane 6 raket zijn we betrokken. Van ontwerp en ontwikkeling tot testen en productie in serie; wij hebben de kennis in huis.

Naast raketstructuren ontwikkelen we ook structuren voor satellieten en instrumenten. Van metaal, maar ook steeds vaker van composietmateriaal om gewicht te besparen. Onze ingenieurs houden van de uitdaging. Elk ontwerp wordt zo licht en sterk mogelijk uitgevoerd, tegen zo laag mogelijke kosten.

Samenwerken zit in ons DNA. Wij beschikken over een uitgebreid netwerk van kennisinstituten en toeleveringsbedrijven met wie we de huidige raket onderdelen bouwen en waarmee we ook de technologie van de toekomst ontwikkelen. Wij brengen de juiste partners bij elkaar en nemen het voortouw. Efficiënt, creatief, en klantgericht.