Zonnepanelen

Airbus Netherlands voorziet satellieten van energie sinds 1979. Ruim 85 ruimtemissies vlogen of vliegen met onze zonnepanelen, die allemaal succesvol uitvouwden in de ruimte en presteren volgens verwachting of daarboven. Honderd procent succes. Dat is een reputatie waar we trots op zijn.

Onze zonnepanelen voldoen aan de extreem strenge ontwerpeisen die horen bij de ruimtevaart. Ze zijn lichtgewicht, uiterst betrouwbaar en voldoende robuust om een raketlancering te doorstaan. Maar ook kostenefficiënt. Onze panelen produceren zoveel mogelijk energie tegen een zo laag mogelijke prijs.

We maken zonnepanelen op maat voor commerciële en institutionele opdrachtgevers. Tweederde van alle ESA-satellieten vliegt met Nederlandse zonnepanelen; van komeetjager Rosetta en het vrachtschip ATV, tot Sentinel aardobservatiemissies en de satellieten van het Galileo navigatiesysteem. Ook Amerikaanse opdrachtgevers kiezen voor onze technologie, zo illustreren onder andere het Cygnus voertuig voor de bevoorrading van het ISS en de wetenschappelijke satelliet Dawn.

Ons succes is te danken aan een team van toegewijde ingenieurs uit verschillende disciplines. Samen met collega’s in Ottobrunn grijpen we elke missie aan om ons productieproces nog verder te verfijnen. Met nieuwe materialen, betere structuren en een nóg grotere opbrengst.