Maarten Schippers benoemd tot CEO van Airbus Defence and Space Netherlands

Leiden, 17 september 2019 – Maarten Schippers (1978) is benoemd tot Chief Executive Officer van Airbus Defence and Space Netherlands. Met de benoeming, effectief per oktober 2019, draagt Schippers de verantwoordelijkheid over de overall organisatie van Airbus Nederland en de activiteiten die voortvloeien uit de verschillende productgroepen van het ruimtevaartbedrijf, zoals zonnepanelen, lanceerstructuren en instrumenten. Schippers volgt met deze stap Arnaud de Jong op die sinds 2013 CEO van Airbus DS NL was.

Schippers trad in 2016 bij de Nederlandse vestiging van Airbus in dienst als Director Industrialisation & Manufacturing. In die rol leidde hij succesvol het ontwerp en de uitrol van het industrialisatieproces voor de productie van de structuren voor de Europese lanceerders Ariane 6 en Vega-C. Vóór Airbus werkte Schippers bij ASML als Director Service & Manufacturing Technology en was hij BU manager en mede-eigenaar van Wijdeven.

In zijn nieuwe rol als CEO van Airbus Defence and Space Netherlands leidt Maarten Schippers een team van 350, voornamelijk hoogopgeleide ruimtevaartengineers en professionals op de Airbus locaties in Leiden en Oegstgeest. Schippers rapporteert aan Bas Theelen, hoofd van de productgroep Solar Arrays & Structures, dat onder de Airbus divisie Spacecraft Equipment valt.

Arnaud de Jong zet per oktober zijn carrière voort bij TNO als Managing Director Unit Industry. In die rol richt de Jong zich op de wijze waarop de industrie als onmisbare schakel oplossingen kan realiseren voor grote maatschappelijke uitdagingen.

 

– – – Einde persbericht – – –

 

Perscontact Airbus Defence and Space Netherlands
Voor beeld in hoge resolutie en/of interviewaanvragen: Hella van Leeuwen • E: h.van.leeuwen@airbusDS.nl • T: 071-5245126/ 06-37002864

Over Airbus Defence and Space Netherlands
Ruimtevaartbedrijf Airbus Defence and Space Netherlands B.V. is leverancier van hightech producten en diensten voor de internationale ruimtevaartindustrie. Sinds de oprichting in 1968 draagt Airbus DS NL bij aan omvangrijke ruimtevaartprogramma’s en ontwikkelt het ruimtevaarttechnologie voor wetenschappelijke, aardobservatie en telecommunicatie missies. Het portfolio van Airbus DS NL omvat zonnepanelen, lanceerstructuren, instrumenten & diensten, thermo-mechanische producten en communicatie- & controlesystemen. Bij het in Leiden gevestigde bedrijf werken zo’n 350 ervaren professionals.

Over Airbus
Airbus Defence and Space Netherlands B.V. is onderdeel van Airbus, dat wereldwijd leidend is in lucht- en ruimtevaart en gerelateerde diensten. Airbus heeft zo’n 134.000 medewerkers in dienst en genereerde in 2018 een omzet van 64 miljard euro. Airbus biedt de meest uitgebreide reeks passagiersvliegtuigen en is daarnaast in Europa leidend in de levering van tank-, gevechts-, transport- en missievliegtuigen. Op het gebied van helikopters levert Airbus wereldwijd de meest efficiënte civiele en militaire helikopteroplossingen. Als ruimtevaartbedrijf voert Airbus in Europa de ranglijst aan; wereldwijd neemt het op dat gebied een tweede positie in. www.airbus.com

 

Persbericht in pdf